Fördelar med fönsterskydd

Fördelar med fönsterskydd

Fönstren sägs vara husets ögon, och det betyder ju att de inte bara släpper in ljus och låter dig se ut. Ibland känns det inte helt bekvämt om andra kan se in, och det kan också bli för mycket av det goda när solen strålar som hetast. Med ett bra fönsterskydd får du skydd mot insyn, och du kan också bestämma själv hur mycket ljus du vill ha in. Det finns många sätt att skydda sig mot insyn och solljus, som till exempel persienner och rullgardiner. Du kan också montera markiser på utsidan, som fälls ner och ger skydd mot solens hetaste strålar. Men, du kan också använda fönsterskydd som du sätter, eller ställer, på insidan av fönstren och på så sätt får fönsterskydd precis där du vill ha det.

Den hetaste trenden just nu är att använda sig av solskyddsfilm, som man sätter fast på fönstret. Du kan anpassa solskyddet efter dina egna behov, och använda det på hela eller delar av fönstret. Detta ger en mycket flexibel lösning, som du kan utforma efter smak och behov. Det går också att använda lösa skärmar som fönsterskydd, och dessa kan du flytta och placera precis där du behöver dem för tillfället.  

Skydd mot solens blekning

Även om solens strålar ofta är välkomna, går det inte att komma ifrån att de kan bleka både möbler och inredning när de strålar genom glasrutan. Även om du främst skaffar fönsterskydd för att slippa insyn, ger det dig också möjlighet att skydda dina möbler och textilier mot att bli blekta och slitna av solljuset. Om du har krukväxter i fönstret är det nästan nödvändigt med ett fönsterskydd, åtminstone om blommorna står i söder- eller västerläge. Det kan gå snabbt när solen torkar ut jorden och bränner bladen en solig vårdag. Visst gör en neddragen persienn jobbet, men det är ju ganska tråkigt att helt avskärma sig från världen. Dessutom vill man nog ha in en del av dagsljuset, även om det kan bli för mycket av det goda om man inte har något skydd för fönstret alls.

Utvändigt fönsterskydd

Det finns också fönsterskydd som används utvändigt, och har en annan funktion än att skydda mot sol och insyn. Dessa skydd sätter man utanpå fönstret när man behöver renovera eller måla fönstret, då det skyddar mot väder och vind, och ger dig möjlighet att utföra arbetet utan hänsyn till väderlek eller årstid.

Fönsterskydd som en snygg inredningsdetalj

Att förena nytta med nöje är inte alltid så lätt. Men, med snygga fönsterskydd slår du faktiskt två flugor i en smäll. Det finns ett mycket stort och varierat utbud av fönsterskydd på marknaden, och här finns faktiskt någonting för alla. Oavsett smak och vilken typ av hus du har kan du hitta fönsterskydd som både skyddar och höjer inredningen flera snäpp.

Kommentarer är stängda.