Piffa upp dina fönster inför påsken

Piffa upp dina fönster inför påsken

När dagarna blir längre och solen börjar värma, vet vi att påsken är runt hörnet. Inredning och fönsterdekoration blir en del av atmosfären. Här följer en rad kreativa idéer för att piffa upp dina fönster inför påsken.

Påskrutor med skir spets

Lägg lite gammaldags charm på dina fönster med spetsdekorerade påskrutor. Du behöver vita pappersark, sax och spetsband. Klipp ut ett rektangulärt stycke papper i samma storlek som din ruta. Klipp sedan ut en inre rektangel så att du får en ”ram”. Limma fast spetsband runt ramen och infoga det i fönstret. Detta skapar en subtil men ändå effektiv påskstämning.

Glasfärgade påskägg

Allt du behöver är papper, en permanent markör och glasfärg. Rita enkla påskäggformer på pappret, eller skriv ut mallar från nätet. Använd markören för att skissa konturerna på dina fönster. Fyll i konturerna med glasfärg för en färgsprakande påskdekoration. Om du vill ha ett mer diskret utseende kan du bara lämna det till konturerna.

skapa djup i dina påskdekorationer

Djup i dekorationerna med silhuetter

Ett bra sätt att skapa djup i dina påskdekorationer är att använda silhuetter. Klipp ut påskformar som kaniner eller kycklingar från svart kartong och placera dem på fönstret med dubbelhäftande tejp. Kombinera detta med påskrutor och glasfärgade ägg för en mångsidig uppsättning av dekorationer.

Påskdekorationer med levande blommor

Ge dina fönster ett uppfriskande levande utseende med blommiga påskdekorationer. Välj blommor med soliga påskfärger som gula tulpaner eller rosa vårlökar. Placera dem i vaser eller häng dem i smycken. Du kan till och med kombinera detta med andra idéer, till exempel genom att placera vaser inne i dina spetsdekorerade påskrutor eller bakom dina påsk-silhuetter.

Scrapbooking-stil med klipp och klistra

Skapa unika påskdekorationer genom att blanda och matcha olika mönster och material. Klipp ut påskbilder från tidningar eller skriv ut de från internet, kombinera dessa med färgade papper, spets, fjädrar eller pärlor. Klistra samman allt och placera det på ditt fönster. Var kreativ och låt din inredningsstil lysa igenom.

När infaller påsken i år?

Enligt Rödadagar.net så infaller påsken i år så att långfredagen är den 29 mars, påskdagen den 31 mars och annnandag påsk den 1 april. Alla dessa dagar är röda.

Tre av påskdagarna är röda dagar.

När påsken börjar närma sig kan du ge ditt hem ett litet lyft genom att dekorera dina fönster. Oavsett om du föredrar subtila påskrutor eller färgglada glasfärgade ägg, blommiga dekorationer eller en blandad scrapbooking-stil, kommer de här idéerna att piffa upp ditt hem och göra det redo för påsken och våren som kommer. Lyssna på ditt kreativa sinne, och låt påskstämningen sprida ut sin glada värme i dina rum.

Kommentarer är stängda.